Podcasts om fundraising

Hos Fundraiseren interviewer vi løbende spændende personligheder med noget på hjerte i forhold til fundraising og projektudvikling. Lyt med på vores podcasts og tag for dig af gode råd baseret på deltagernes mangeårige erfaringer.
Fundraiseren E8 : Brian Wiborg

Vi er taget til Viborg for at interviewe chefen for Viborg Museum, Brian Wiborg, om sponsorater og partnerskaber i kultursektoren - og om hvorfor han hedder stort set det samme til efternavn som det museum, han er chef for. Vi taler også om at være en kamæleon, om Olsen Banden, og ikke mindst hvad et godt sponsorat består af, hvad det koster og hvordan man får solgt sig selv ind til sponsorerne. Brian Wiborg kommer også ind på de spændende planer, som Viborg Museum har for fremtiden - og løfter lidt af sløret for fremtidens sponsorater og partnerskaber.

Fundraiseren E7 :Anni Marquard

Anni Marquard, som er Initiativtager og Centerleder hos Center for Digital Pædagogik (CFDP), fortæller om hendes læringskurve med fundraising fra Cyberhus til CFDP. Anni fortæller åbenhjertigt om hendes læringer i de 15-20 år, hvor hun har arbejdet med fundraising. Anni giver også en opdatering på, hvor fondene i dag står i forhold til interaktion med ansøger og kommer med flere eksempler på, hvad der skaber et godt projekt og en effektiv ansøgning. Center for Digital Pædagogik er en af Danmarks førende organisationer inden for online rådgivning og digital trivsel for unge. I over femten år har vi arbejdet for at øge børn og unges trivsel i en verden præget af digitale og sociale medier.

Fundraiseren E6 :Jette Rendbøll

Vi er på besøg hos Teater Svalegangen i Aarhus, hvor udviklingschef, Jette Rendbøll, fortæller om hendes mangeårige og succesfulde arbejde med sponsering og partnerskaber i erhvervslivet hos ARoS Kunstmuseum, DGI og nu hos Teater Svalegangen. Jette fortæller bl.a. om, hvad det kræver at starte en erhvervsklub op, og hvad hun forbinder med ordet "partnerskab". Da vi har optaget podcasten på teatret, så kan der være lidt baggrundsstøj. Det beklager vi, men vi håber, at I kan tilgive den til tider lidt dårlige lyd, når I hører, Jettes mange guldkorn.

Fundraising i Danmark E5 : Christian Bordinggaard

Denne gang har vi inviteret Christian Bordinggaard fra DBU i studiet til at give gode råd til fodboldklubber og foreninger om fundraising og "det gode projekt". Christian har været fondsadministrator for multibane-fonden, som DBU og Nordea-fonden havde i fællesskab, og fortæller om, hvad du skal have med for at lave en skarp ansøgning og kommer i mål med finansieringen af dit projekt.

Steffen Ernemann og Rasmus Munch taler om sponsering og partnerskaber

Den tidligere superliga-profil Steffen Ernemann, som har læst Sports Management uddannelsen i Aalborg, taler med sponsorekspert Rasmus Munch om sportssponsering, partnerskaber og aktivering set i en nordisk kontekst med lidt perspektivering til resten af verden. Rasmus har tidligere været sponsorchef for Aston Martin Racing og flere af DGIs store motionsevents og arbejder nu bl.a. for UEFA. Han er desuden medindehaver af Fundraiseren, som arbejder med finansiering af projekter. Steffen Ernemann er tidligere professionel fodboldspiller med en karriere i Danmark (AGF, Horsens, SIF og EfB), Belgien (Zulte Waregem og Roeselare) og Norge (Sarpsborg og Sogndal), og har et indgående kendskab til særligt norsk fodbold og sponsering.

Fundraising i Danmark E4 : Kjeld Roesgaard

Hvad er egentlig kunstens værdi? Det er et af de spørgsmål der er vigtige at besvare, når der skal fundraises til kulturprojekter. Det handler om at tale ind i en fælles forforståelse ansøger og bidragsyder imellem. Vi har inviteret Kjeld Roesgaard fra Kulturprojekt.dk i studiet. Kjeld har arbejdet med bl.a. fundraising til kulturprojekter i mange år og giver i podcasten en masse gode råd til kulturaktører og andre med interesse i fundraising.

Fundraising i Danmark E3: Martin Ullerup

Vi har inviteret Martin Ullerup i studiet til en snak om fundraising. Han er i dag chefkonsulent i Staben for Forskning og Udvikling på Københavns Professionshøjskole, hvor bl.a. fundraising er en stor del af arbejdet. Martin kommer tidligere fra en stilling som fundraiser i Fredensborg Kommune og blev for nogle år siden endvidere kåret til årets fundraiser i Danmark. Vi spørger Martin om hans fundraising successer, erfaringer på godt og ondt og han giver gode råd til både fonde og ansøgere.

Fundraising i Danmark E2: Viggo Rasmussen

Fundraising tager tid, og man er nødt til at sætte sig ind i formålsparagrafferne hos de fonde, hvor man søger, fortæller Viggo Rasmussen, som har arbejdet med fundraising som både frivilig ildsjæl og professionel fundraiser i Skanderborg Kommune, som har skaffet mange mio.kr. til projekter. Vi har inviteret Viggo til en snak om, hvad der er et godt og støtteværdigt projekt, samt hvad der gør den positive forskel i en ansøgning. Viggo fortæller bl.a. om, hvordan man søger midler til forskellige projekter som fx en kortblander, et forsamlingshus og et stort og nationalt kulturarvsprojekt.

Fundraising i Danmark E1: Birgitte Boesen

"Fondene kan godt genkendte et engagement og et gennemarbejdet projekt" siger Birgitte Boesen, som er uddannet cand.scient.pol. og har beskæftiget sig med filantropi og fonde siden 2002; heraf 12 år i Realdania. Siden 2015 har Birgitte arbejdet som selvstændig analytiker, rådgiver og skribent. Hun er også forfatter til bogen Fonde i Bevægelse hvor hun beskriver, hvordan fondene har udviklet sig, så de i dag har en helt ny og signifikant mere tydelig rolle i samfundet. Disse fonde i bevægelse fortæller Birgitte mere om i podcasten, som også indeholder gode råd til fondsansøgerne, der ligesom fondene også professionaliserer indsatsen i disse år.

PODCAST: Steen Kahr Rasmussen - Afdelingsdirektør Spar Nord Silkeborg

I denne podcast fortæller afdelingsdirektør i Spar Nord Silkeborg, Steen Kahr Rasmussen, åbent og ærligt om sponsorater og fundraising. Steen er uddeler på vegne af Spar Nord Fonden og er overordnet ansvarlig for Spar Nord Silkeborgs sponsor- og marketingmidler. Under Spar Nord Fonden ligger også puljen "10 til forskel", hvor man søger ved at oploade en video og pengene går så hver måned til dem, som har fået flest stemmer.

PODCAST: Allan Baunsgaard-Client Manager i MKTG.

I denne podcast interviewer Rasmus Munch, partner i Fundraiseren.dk, Client Manager i MKTG, Allan Baunsgaard, om værdifastsættelse af sponsorater samt aktivering af disse. Allan har i flere år rådgivet både klubber og virksomheder om, hvordan man udnytter sine sponsorater bedst muligt. Han arbejder hos MKTG (en del af Dentsu Aegis Network), hvor han har stor fokus på sponsoraktivering.”

PODCAST: Claus Gersdorff - direktør hos Gersdorff Research

I denne podcast interviewer Rasmus Munch, partner i Fundraiseren.dk, Claus Gersdorff, som er direktør hos Gersdorff Research, om sponsorværktøjet SponsorOptimizer, om sponsormarkedet generelt og om, hvorfor det er blevet nødvendigt med en datadreven tilgang til sponsering.

PODCAST: Claus Gersdorff - SPOT:ON ACTIVATION.

I denne podcast interviewer Rasmus Munch, partner i Fundraiseren.dk, Claus Gersdorff, som er direktør hos Gersdorff Research, om den nordiske sponsorkonference SPOT:ON ACTIVATION, der har en perlerække af de bedste speakere fra ind- og udland på programmet, og som finder sted 7. februar 2018 på Tivoli Hotel & Congress Center i København.

PODCAST: Henning Rune Carlsen - chef for marketing & kommunikation ved Eniig.

En podcast hvor, partner i virksomheden Fundraiseren.dk, Rasmus Munch interviewer Henning Rune Carlsen, som er chef for marketing & kommunikation ved Eniig. Eniig er et andelsselskab og ejet af 383.000 andelshavere i det nord- og midtjyske område. Eniig-koncernen har ca 1.000 medarbejdere, og forretningsområderne dækker el- og varmeforsyning, fiberbredbånd, el- og gassalg, gadelys, energibesparelser samt vedvarende energi. Interviewet handler om Eniigs sponsorstrategi og Hennings synspunkter bl.a. strategiske partnerskaber.

PODCAST: Jørgen HK Jepsen - produktionsansvarlig ved Folkemødet

En podcast hvor partner i virksomheden Fundraiseren.dk Rasmus Munch interviewer Jørgen HK Jepsen - nuværende produktionsansvarlig ved Folkemødet og tidligere sponsoransvarlig ved det nuværende Post Nord. Interviewet er om Jørgens arbejde med sponsorater ved det tidligere Post Danmark og nu som produktionsansvarlig hvor han er ansvarlig for at tiltrække sponsorater frem for at uddele dem. Jingle af Chris Zabriskie. Tilrettelæggelse: Kristian Schwarz Mix og master: Andreas Østrup

PODCAST: Sponsering og partnerskaber

En podcast om hvordan man etablerer sponsorater og partnerskaber til ens organisation og udviklingsprojekter. Et interview med partner i virksomheden Fundraiseren.dk og Fonde.dk Rasmus Munch. Jingle af Chris Zabriskie. Tilrettelæggelse og interviewvært: Kristian Schwarz Mix og master: Andreas Østrup

PODCAST: Støttemuligheder i Danmark

En podcast om fonde og puljer i Danmark. Et interview med partner i virksomheden Fundraiseren.dk og Fonde.dk Dennis Hørmann. Jingle af Chris Zabriskie. Tilrettelæggelse og interviewvært: Kristian Schwarz Mix og master: Andreas Østrup

PODCAST: Ansøgningsteknik

En podcast om ansøgningsteknik når man skal fundraise. Et interview med partner i virksomheden Fundraiseren.dk og Fonde.dk Dennis Hørmann. Jingle af Chris Zabriskie. Tilrettelæggelse og interviewvært: Kristian Schwarz Mix og master: Andreas Østrup

PODCAST: Sådan tænker støtteyder

En podcast om tankegangen bag danske fonde og pulje. Et interview med partner i virksomheden Fundraiseren.dk og Fonde.dk Dennis Hørmann. Jingle af Chris Zabriskie. Tilrettelæggelse og interviewvært: Kristian Schwarz Mix og master: Andreas Østrup