Viden om fundraising

Vi har samlet et udpluk af god viden, der giver dig værdifuld indsigt i fundraising
Fundraising i Danmark E13: Mette Falk og Lotte Toft

I denne episode af Fundraising i Danmark er vi på besøg hos Mette Falk og Lotte Toft, som har arbejdet hhv. 5 og 10 år med erhvervspartnerskaber og sponsorater hos ARoS Kunstmuseum. Mette kommer med meget interessante erfaringer fra London, mens Lotte også har en relevant baggrund og erfaring at trække på. I podcasten på en times tid præsenterer Mette og Lotte os for interessante cases, kommer med erfaringer og åbner op for "maskinrummet" i sponsor- og partnerskabsafdelingen hos ARoS. Som der bliver sagt "Money can't buy feelings" og det passer jo meget godt på kulturens verden.

Fundraising i Danmark E12: Hanne Støvring

Hanne Støvring har arbejdet som fundraiser i 16 år på Statens Museum For Kunst. Hun er én af de eneste, der er brudt gennem lydmuren i USA og har etableret en velgørenhedsorganisation: American Friends of SMK, der har til formål at gøre dansk kunst kendt i international sammenhæng. Hun er lykkedes med at skabe et stort netværk i New York af privatpersoner, der donerer penge til danske kunstudstillinger i USA og Canada. Hør her, hvordan hun har grebet den amerikanske charity an og få fifs til, hvordan man kan overføre det til dansk kontekst.

Fundraising i Danmark E11: Lotte Sivertsen

Lotte Sivertsen er nyudnævnt chefkonsulent i Region Sjællands Fondskontor, der arbejder for at hente fondsmidler til regionale projekter i Region Sjælland. Siden fondskontoret lagde fra land i 2020 har de fire medarbejdere i fondskontoret hjulpet lokale og regionale aktører med at samle 23 mio. kroner ind til regionale projekter. Hør hvilken strategi, der ligger bag og hvordan det er lykkedes at få fondsmidler i hus til et tocifret millionbeløb.

Fundraising i Danmark E10 : Morten Ryesgaard

Morten Ryesgaard Larsen og Rasmus Munch taler om det at være selvstændig fundraiser. Vi zoomer ind på det at arbejde kvart, halv eller fuldtid med fundraising som konsulent. Vi får en god snak om det at arbejde som ekstern fundraiser for en organisation/forening/kunde. I podcasten kommer vi ind på, hvornår i fundraising processen man som kunde skal involvere en ekstern fundraiser. Herunder kommer vi ind på fordele og ulemper ved brugen af en ekstern fundraiser og hvordan rollen har flyttet sig fra at være skrivende til at være mere rådgivende.

Vidste du, at vi også står bag disse vidensprodukter?

Håndbog i fundraising

Bestselleren “Håndbog i fundraising” gennemgår alle faserne i fundraising processen og klæder dig godt på til både praktisk og strategisk fundraising.

Læs mere om bogen

Vejviser til Legater og Fonde

Med den officielle Vejviser til Legater og Fonde (udgivet siden 1983) kan du nemt finde det legat eller den fond, hvor du opfylder betingelserne og søge målrettet.

Læs mere om Vejviseren

Vi har samlet et udpluk af gode artikler, der giver dig indsigt i fundraising!

Bliv klogere på fundraising og øg dine chancer for støtte til dit projekt