Viden om fundraising

Vi har samlet et udpluk af god viden, der giver dig værdifuld indsigt i fundraising
Fundraiseren E8 : Brian Wiborg

Vi er taget til Viborg for at interviewe chefen for Viborg Museum, Brian Wiborg, om sponsorater og partnerskaber i kultursektoren - og om hvorfor han hedder stort set det samme til efternavn som det museum, han er chef for. Vi taler også om at være en kamæleon, om Olsen Banden, og ikke mindst hvad et godt sponsorat består af, hvad det koster og hvordan man får solgt sig selv ind til sponsorerne. Brian Wiborg kommer også ind på de spændende planer, som Viborg Museum har for fremtiden - og løfter lidt af sløret for fremtidens sponsorater og partnerskaber.

Fundraiseren E7 :Anni Marquard

Anni Marquard, som er Initiativtager og Centerleder hos Center for Digital Pædagogik (CFDP), fortæller om hendes læringskurve med fundraising fra Cyberhus til CFDP. Anni fortæller åbenhjertigt om hendes læringer i de 15-20 år, hvor hun har arbejdet med fundraising. Anni giver også en opdatering på, hvor fondene i dag står i forhold til interaktion med ansøger og kommer med flere eksempler på, hvad der skaber et godt projekt og en effektiv ansøgning. Center for Digital Pædagogik er en af Danmarks førende organisationer inden for online rådgivning og digital trivsel for unge. I over femten år har vi arbejdet for at øge børn og unges trivsel i en verden præget af digitale og sociale medier.

Fundraiseren E6 :Jette Rendbøll

Vi er på besøg hos Teater Svalegangen i Aarhus, hvor udviklingschef, Jette Rendbøll, fortæller om hendes mangeårige og succesfulde arbejde med sponsering og partnerskaber i erhvervslivet hos ARoS Kunstmuseum, DGI og nu hos Teater Svalegangen. Jette fortæller bl.a. om, hvad det kræver at starte en erhvervsklub op, og hvad hun forbinder med ordet "partnerskab". Da vi har optaget podcasten på teatret, så kan der være lidt baggrundsstøj. Det beklager vi, men vi håber, at I kan tilgive den til tider lidt dårlige lyd, når I hører, Jettes mange guldkorn.

Fundraising i Danmark E5 : Christian Bordinggaard

Denne gang har vi inviteret Christian Bordinggaard fra DBU i studiet til at give gode råd til fodboldklubber og foreninger om fundraising og "det gode projekt". Christian har været fondsadministrator for multibane-fonden, som DBU og Nordea-fonden havde i fællesskab, og fortæller om, hvad du skal have med for at lave en skarp ansøgning og kommer i mål med finansieringen af dit projekt.

Vidste du, at vi også står bag disse vidensprodukter?

Håndbog i fundraising

Bestselleren “Håndbog i fundraising” gennemgår alle faserne i fundraising processen og klæder dig godt på til både praktisk og strategisk fundraising.

Læs mere om bogen

Vejviser til Legater og Fonde

Med den officielle Vejviser til Legater og Fonde (udgivet siden 1983) kan du nemt finde det legat eller den fond, hvor du opfylder betingelserne og søge målrettet.

Læs mere om Vejviseren

Vi har samlet et udpluk af gode artikler, der giver dig indsigt i fundraising!

Bliv klogere på fundraising og øg dine chancer for støtte til dit projekt