Foreningen Dirchs Venner

Opgave: Opsætning af monument af Dirch Passer
Bevilling: 800.000 kr.

Om projektet

Den 18. maj 2016 kunne Danmarks folkekære Dirch Passer være blevet 90 år. Dette ønskede den idealistiske forening, Dirch Passers Venner, at fejre ved at søge om økonomiske midler til opførelse af en danskproduceret bronzestatue på 2,30 meter af Danmarks største komiker gennem tiderne, Dirch Passer – et projekt som blev realiseret i 2018 med hjælp af en lang række ildsjæle på både lokalt og nationalt niveau.

I årtier var Dirch Passer Danmarks populæreste revy- og filmkomiker – og hans enorme folkelige  gennemslagskraft blev ikke mindre efter hans alt for tidlige død i en alder af blot 54 år. Med godt 100 filmroller på knap 30 år var han en af vores mest produktive filmskuespillere. 

Med støtte fra en række fonde blev statuen opstillet og afsløret i 2018 i Revymuseets have på Frederiksberg med bl.a. deltagelse af Dirch Passers døtre.

« Arbejdet med at søge midler hjem til produktionen af Dirch statuen tog flere år og lykkedes kun pga. benhårdt arbejde fra frivillige ildsjæle, masser af Dirch Passer fans i hele landet og ikke mindst Fundraiseren, som arbejdede med hjertet forrest gennem hele ansøgningsprocessen. Hemmeligheden bag indsamlingen af midler skyldes især en åben formidling på lokale og nationale medier samt et strategisk arbejde med at skaffe kendte ambassadører til at åbne døre til de rette personer. Fundraiseren viste gennem hele forløbet en stor vilje, motivation og professionalisme til at gennemføre projektet!

Henrik Hansen

Formand, Foreningen Dirchs Venner

Vi har hjulpet disse udvalgte virksomheder

Sæby Spektrum

Sæby Spektrum

Etablering af Sæby Spektrum 2.500.000 kr.
Arkitektskolen Aarhus

Arkitektskolen Aarhus

Fremtidens Arkitektskole 26.000.000 kr.
Haslev Idrætsefterskole

Haslev Idrætsefterskole

Etablering af ny samlingshal 6.500.000 kr.

« Fundraiseren er en betydelig grund til Aveny-T’s succes med at hente fondsmidler hjem til både anlæg og forestillinger …

Jon Stephensen

Teaterdirektør, Aveny-T

« Tak for fundraising med at skaffe millioner til vores byggeri, som ikke ville være blevet så ambitiøst uden jeres hjælp …

Eva Ormstrup

Centerchef, Odsherred Kommune

Kontakt os

Er du i tvivl om hvor du skal starte? – Lad os hjælpe dig igang.