Skip links

KFUM-spejderne i Gjern

Kunde: KFUM- spejderne i Gjern
Opgave: Naturhus Gjern Bakker
Bevilling: 2.300.000 kr.

Om projektet

Spejdernes gamle stråtækte spejderhytte fra starten af 1960’erne er væltet og erstattet af en tro kopi af det smukke, gamle hus suppleret med en diskret tilbygning med toiletfaciliteter, baggang og trappe op til en sovesal på 1. sal.

Tilbygningen er opført i samme arkitektoniske stil som det 100 kvadratmeter store nybyggeri Naturhuset, der er opført lige overfor den stråtækte spejderhytte og som kommer til at danne ramme om størstedelen af møderne for KFUM-spejderne i Gjern.

Spejderne har selv stået for arkitekturen, tekniske tegninger og bygge- og økonomistyring.

Vi havde ambitioner for vores renovering af spejderhytten hos KFUM-Spejderne Gjern. Vi ville skabe nye rammer for spejderlivet. Vi vidste, vi havde et unikt sted og en historie at bygge på. Men vores samarbejde med Fundraiseren fik os til at tænke større tanker. Vi kom til at række ud over os selv og åbne op ud mod lokallivet og friluftslivet. Projektet udviklede sig gennem hele samarbejdet med Fundraiseren og endte i en multifunktionel naturfacilitet Naturhus Gjern Bakker.

Vores sparring endte ud i et sted med en vision – en vision om at gøre en forskel for mange andre end spejderne. Projektet blev en realitet, fordi vi var vedholdende og velorganiserede, og fordi vi tog beslutningen om at søge velkvalificeret rådgivning hos Fundraiseren.

Keld Tolstrup
Projektleder, KFUM Spejderne i Gjern