Skip links

Korsør Biograf Teater

Om projektet

Kunde: Korsør Biograf Teater

Opgave: Modernisering af Sal 1

Bevilling: 2.250.000 kr.

Beskrivelse

Korsør Biograf Teater har eksisteret siden 1908. På baggrund af dette årstal hænger der i biografens foyer et diplom fra Guinness World of Records. Dette fastslår, at Korsør Biograf Teater er intet mindre end verdens ældste fungerende biograf! For at sikre, at biografen også kan være kulturbærende de næste 100 år eksisterede der et stort behov for at modernisere hovedsalen.

Med støtte fra flere lokale fonde og Det Danske Filminstitut er hjertet i biografen, hovedsalen, været gennem en gennemgribende renovering med det altoverskyggende formål at opretholde den vigtige position som kulturbærer for både borgere og biografgængere i Korsør by og Slagelse Kommune som helhed. Moderniseringen har betydet, at der også er kommet øget tilgængelighed for især kørestolsbrugere, deres ledsagere, samt gangbesværede.

Korsør Biograf Teater har for år tilbage selv stået for kontakt til fonde for at indsamle projektmidler. Det gik, men var bestemt ikke nogen let opgave for en frivillig forening. I dag hvor der er mange flere om buddet hos de forskellige fonde, gælder det om at være skarp og skille sig markant ud. Og lige netop der har Fundraiseren været en kæmpe hjælp for biografen. Udgiften til Fundraiseren har været alle pengene værd, vi har fået god vejledning og har gennem hele projektet, som har været en langvarig proces, haft mulighed for sparre med Dennis.

Charlotte Kaas
Bestyrelsesformand, Korsør Biograf Teater