Tillykke til 24 nye mini-fundraisere i Kalundborg Kommune

I foråret 2023 har frivillige i ni idrætsforeninger, fire lokalråd og fem forsamlingshuse gennemgået et mini-uddannelsesforløb i Kalundborg Kommune, hvor deltagerne er blevet klædt på til at søge fondsmidler. Kursusforløbet har været en succes mener flere af deltagerne.

Det er anden gang, at Fundraiseren gennemfører et mini-fundraiser forløb for foreningslivet Kalundborg Kommune med det formål at uddanne foreningsfundraisere i kunsten at skrive fondsansøgninger og komme igennem nåleøjet hos fonde og puljer med sine projekter.

Under alle 4 moduler – som har været afholdt 4 forskellige steder i kommunen – har deltagerne arbejdet med deres egne projekter, hvor målet fra start har været at gå fra idé til færdig fondsansøgning under forløbet.

Blandt dem som deltog i kursusforløbet, var Gørlev og Omegns Lokalråd, som har et ønske om at etablere en oplevelses- og sansepark på arealet ved den Gamle Sukkerfabrik.

”Vi arbejder på at etablere en oplevelses- og sansepark som skal være for såvel unge som ældre, som skal ligge ved Basen på området ved den gamle sukkerfabrik, et projekt til godt 2 mio. kr. og vi forestiller os, at nogle af pengene skal komme fra ’Få det fikset’ puljen, resten skal vi skaffe fra fonde og vi har lært, at har du selv nogle penge så er det nemmere at få fonde til også at bidrage,” fortæller Søren Juul Nerenst, formand for Gørlev og Omegns Lokalråd, og fortsætter, ”Vi er blevet meget klogere på fundraising efter at have deltaget på kurset og det var en meget kompetent og dygtig foredragsholder.”

Dennis Hørmann fra Fundraiseren udtaler: ”Det er altid en fornøjelse at undervise i Kalundborg. Kommunen gør så mange ting for de frivillige – fra puljer til medfinansiering af lokale projekter til den kontinuerlige investering i vores mini-fundraiser forløb der vidner om, at de lokale aktører får et udbytte af forløbet og endnu bedre kompetencer for at hente midler hjem fra puljer og fonde.”

Mini-fundraiser forløbet i Kalundborg Kommune er finansieret Folkeoplysningsudvalget og deltagerne har været en kombination af lokale aktionsgrupper, forsamlingshuse, idræts- samt folkeoplysende foreninger m.fl.

Læs mere om Mini-fundraiser forløb (indhold, priser mv.)
Læs artikel fra TV Kalundborg

Andre nyheder